top of page

PMA

Een paar jaar geleden heb ik PMA Sessies gegeven. 

PMA

PMA staat voor Progressive Mental Alignment en is een coachingsmethodiek. Door PMA coaching vinden er wezenlijke veranderingen plaats, waardoor je met een 'nieuwe' zienswijze naar je situatie/leven gaat kijken en hier anders mee om kan gaan...

 

Het Brein

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je herinneringen worden opgeslagen in de “mentale” plaatjes (deze plaatjes bestaan uit alles wat je ziet, hoort, proeft, ruikt, voelt) en hoe daarbij jouw lichaam op reageert. Deze mentale plaatjes worden in losse stukjes opgeslagen in je hersenen in verschillende gedeelten in je brein (zo is er een gedeelte voor kleuren, een gedeelte voor vormen, een gedeelte voor geuren etc.). Zolang je zintuigen (zien, horen, proeven, ruiken, voelen) geactiveerd (geprikkeld) worden in een omgeving waar je je bevind, zullen de gevoelens die daarmee gepaard gaan blijven bestaan.
 

Zit het echt tussen je oren?
Voor veel klachten ligt de oorzaak inderdaad in het brein. Vervelende ervaringen die niet goed zijn opgeslagen in het brein, kunnen vaak de oorzaak zijn van angsten, vervelende gevoelens of lichamelijke klachten. Alles wat je denkt, doet, je overtuigingen en beslissingen zijn gebaseerd op eerdere ervaringen en hiermee dus ook vanuit vervelende ervaringen die niet goed zijn opgeslagen.
 

Herinneringen die goed zijn opgeslagen in jouw brein, zit in jouw bewustzijn op clusterniveau. Hier kun je makkelijk bijkomen. Herinneringen die niet goed zijn opgeslagen in jouw brein, zit in jouw onderbewustzijn op bad-clusterniveau. Bad-clusters kun je niet herinneren en komen niet zomaar spontaan naar boven. Hiervoor is een vraagtechniek ontwikkeld die je bij jezelf kan doen en/of een PMA coach kan jou helpen om sneller daar te komen waar je wilt zijn.

Bad-clusters transformeren in positieve energie
Om de badcluster op te sporen en te transformeren in positieve energie, hoef je alleen maar de oorspronkelijke ervaring vanuit je onderbewuste naar je bewustzijn te brengen en het in gedachten opnieuw te beleven. De ontbrekende stukjes die bij die ervaring horen vallen op hun plaats in jouw bewustzijn, waardoor ze op een juiste wijze opgeslagen kunnen worden, zoals een complete film. Als je de controle (vriendmechanisme) loslaat, dan gebeurt dit automatisch en in tempo in je onderbewustzijn.

Meer informatie over PMA is te vinden in het boekje: 
'PMA Succesboek' (met uitleg en oefeningen) en op:www.pmainstituut.nl

* Om een goed resultaat te hebben zijn meerdere sessies nodig. 
* Een PMA sessie duurt tussen 1,5 en 2 uur.

Voor wie?

PMA coachingssessies kan aan iedereen gegeven worden die gemotiveerd is om te veranderen; om er vanaf te komen wat je niet meer wilt hebben...

 

Je kan dan denken aan:

- plotselinge humeurveranderingen
- elke emotie die buiten proportie is
- elk onredelijk gedrag dat zich steeds herhaalt
- alle onverklaarbare klachten of emoties die 
plotseling opkomen
- onverklaarbare lichamelijke klachten
- irrationeel gedrag
- depressies
- angsten
- fobieën
- psychosomatische klachten, zoals hoofdpijn, maag- en/of darmklachten.

 

Tijdens de PMA sessie ga je terug in de herinnering, naar de kern, de oorzaken van de klacht. Na PMA sessies kunnen een aantal voordelen ervaren worden:

* meer energie
* een betere beoordelingsvermogen
* betere relaties
* betere gezondheid
* meer plezier
* innerlijke rust, vrede en harmonie

pma2.jpg

Ervaringen...

... van mensen die een PMA sessie hebben gehad. Wil je ook jouw ervaring delen? Dan kun je mij dit mailen en dan zet ik het voor je op deze website.

2013 Bedankt voor de twee sessies die ik bij je heb gehad. Het heeft veel helder voor me gemaakt. Vooral welke dingen op en aan me kleefden en wat steeds terug kwam in verschillende situaties die met elkaar in verband stonden. Dat vond ik heel verhelderend. Ik voelde me opgeruimder en had een schone geest.

 

Denk dat iedereen dit regelmatig zou moeten doen :) net als meditatie, zo voelde het eigenlijk ook wel een beetje, maar samen kon ik meer loslaten, omdat jij helpt en verdieping geeft.

Naar mijn mening begeleid je mensen (mij) heel rustig en liefdevol door de wereld van het onderbewuste. En we ruimden samen op wat al jaren een negatief beeld kon schetsten en mij kon belemmeren.

 

Door er naar te kijken op een andere manier, zag ik dat de situatie toch even anders was en kon ik er op een andere manier naar kijken (tijdens de sessie) die me niet in de weg meer stond en nu juist helpt in het nu en de toekomst. Je hebt me diverse situaties laten ervaren en er op een andere manier laten kijken, waardoor ik het kon aanpakken, het doorleven en het loslaten.

Ik voelde me opgeruimd en lichter. En dit zelfs allemaal via skype. Wat dus werkt en het heel gemakkelijk maakt. Sparkle en shine Yeah!

2013 Net weer een PMA sessie gehad met Carol Reeb. Met weer een paar hele mooie inzichten! Bijzonder hoe het lijf onbewust meedoet in de herbeleving en dus verwerking van emoties. Super mooie ervaring weer. 

Ik haal mijn voordeel er ruimschoots mee uit, na twee sessies heb ik 2 issues uit mijn leven, die best wel bepalend waren in mijn huidig dagelijkse leven kunnen herzien, herbeleven en naar iets positiefs kunnen ombuigen. Echt cool. Ik voel me steeds vrijer en in het nu.

2013 Na nog maar 2 sessies PMA methodiek te hebben ervaren is er bij mij toch iets wezenlijks gebeurd, ondanks dat ik er wat sceptisch tegenover stond. Ik had zodanige lichamelijke klachten dat ik al meer dan een jaar thuis zat en niet in staat was te kunnen werken. 

Na meer dan een jaar eindelijk een diagnose te hebben vernomen in het ziekenhuis werd ik door Carol erop gewezen dat de aandoening te maken zou kunnen hebben met PMA. De aandoening Dystrofie is namelijk een neurologische aandoening vertelde ik haar waarbij het zo is dat je hersenen gereset moeten worden om de blokkade in je lichaam deels of helemaal op te heffen. Nu weten de neurologen nog niet alles over onstaan en behandeling van deze aandoening.

'Trainen door de pijngrens heen is 1 van de behandelmethodes', werd mij verteld. Op dat moment dacht ik dat ik dat nooit voor elkaar zou krijgen dus was ik zoekende naar een weg die ik ook kon bewandelen voor mijn herstel.

 

Toevalligerwijs heb ik direct na de diagnose 2 sessies doorlopen omdat Carol mij attendeerde wat PMA wellicht zou kunnen betekenen voor mij.' Baat het niet schaadt het niet', dacht ik toen.

Na de 2 sessies liet de PMA mij niet helemaal los. Het was vakantie dus stopte het. Tijdens de sessies maar ook erna werd ik mij meer bewust van mijn gevoelens die ik toen voelde tijdens de eerdere pijnlijke ervaringen die je vertelt en die je dus weer voelt tijdens de PMA sessie. 

Het is gek te ervaren dat je je gevoelens kan omschrijven van toen in het hier en nu. Ik ben erachter gekomen dat angsten een grote belemmerende rol spelen in mijn functioneren n.a.v. een ziekteperiode. Angst is o.a. een grote valkuil voor mij waar ik iets mee moest kwam ik achter. Ik wist dit wel maar ik werd veel bewuster dat het een rode draad in mijn huidige leven is en dat het mogelijk mijn Dystrofie misschien wel deels of helemaal heeft veroorzaakt!.

Ik zal het nooit helemaal kunnen bevatten of verklaren maar ik weet dat PMA, naast dat ik eindelijk een juiste diagnose gekregen had, ook een positieve bijdrage geleverd heeft in het herstel dat ik nu meemaak. Zijn mijn hersenen nu gereset? Ik weet het niet maar niemand zal hier het juiste antwoord op kunnen geven. 

Ik kan alleen vertellen wat ik nu voel en dat is minder pijn waardoor ik mijn zelfvertrouwen en mijn regie weer terug heb. Ik vind het van belang om naast de medische ondersteuning die je krijgt ook op zoek te gaan naar een andere benadering. Dat heb ik gedaan via Carol die het op een zeer professionele manier heeft uitgevoerd want het is niet makkelijk om je meest pijnlijke ervaringen te delen!

De sessies hebben mij enorm geinspireerd en geholpen in mijn zoektocht naar herstel. Ik loop weer zonder kruk, fiets weer en heb veel minder pijn. Je zal toch bijna in wonderen gaan geloven...

bottom of page